Cvičení NPRG062 – Algoritmizace (ZS 2023/24)

Úterý 9:00, N8

Cvičení probíhá v jednom bloku s cvičením z Programování 1 (do 11:20). Předměty Algoritmizace a Programování 1 jsou úzce spojené, takže je reálně budeme chápat jako jedno dlouhé cvičení. Další podrobnosti a přehled probrané látky najdete na stránce Cvičení NPRG030 – Programování 1.

Co jsme dělali

Podívejte se na stránku Cvičení NPRG030 – Programování 1.

Přednáška

Cvičení je vypsáno k přednášce doc. Tomáše Dvořáka (středa 12:20).

Podmínky na zápočet

Pro získání zápočtu z algoritmizace je potřeba

Zápočet budete potřebovat k tomu, abyste se mohli přihlásit na zkoušku. Navíc se úkoly budou postupně ztěžovat, proto doporučuji je řešit hned od začátku semestru.

Domácí úkoly

Plánuji zadat 8 úkolů, každý za 8 bodů. Celkem tedy za domácí úkoly budete moct získat až 64 bodů, takže na zápočet bude potřeba 45 bodů.

Za účast na cvičení můžete získat bonusové body, konkrétně 1 bod za každé cvičení. V průběhu semestru bude 11 cvičení (a jedno navíc na zápočtový test z programování), takže můžete získat až 11 bonusových bodů.

Některé úkoly budou spíše programovací, jiné spíše teoretické. Pro odevzdávání budeme používat systém ReCodEx. Na každý úkol budete mít dva týdny a v tomto čase ho můžete odevzdat i víckrát.

Aktivní účast na cvičeních – prezentace řešení úlohy

Účast na cvičeních není povinná, ale je silně doporučená. Nicméně pro získání zápočtu musíte alespoň jednou za semestr prezentovat řešení úlohy (buď domácího úkolu nebo úlohy ze cvičení) pro ostatní studenty na cvičení. Vždy na začátku cvičení dostane několik studentů prostor ukázat své řešení zrovna končícího domácího úkolu. Kromě domácích úkolů můžete také prezentovat řešení některých vybraných úloh zadaných na cvičení.

Od vámi prezentovaného řešení očekávám, že bude správně a že bude pochopitelné pro ostatní studenty na cvičení (případně budete schopni odpovídat na jejich otázky k řešení).

Užitečné informace

Podívejte se na stránku Cvičení NPRG030 – Programování 1.